Veelgestelde vragen

 

1. Is het bleken van tanden veilig?

Ja, mits dit veilig en professioneel gebeurt.

 

2. Is het bleken van tanden gevoelig?

Nee, een behandeling is pijnloos.

 

3. Is de peroxidehoudende gel schadelijk voor mijn tanden?

Door de nieuwe wetgeving van de EU per 1 november 2012 wordt het gebruik van waterstofperoxide in producten aan banden gelegd.

Amazing Lashes & Hair gebruikt geen waterstofperoxide en en voldoet daarmee aan de veiligheid norm.

 

4. Hoe lang blijven mijn tanden wit als ik mijn tanden laat bleken?

De kleur van uw tanden is net zo specifiek en uniek als uzelf en daarom verschillen de uiteindelijke resultaten. Over het algemeen blijft het resultaat, met inachtneming van goede mondhygiëne, gebruik van de nazorgproducten en normale blootstelling aan voedingsmiddelen en dranken, 2 tot 5 maanden gehandhaafd. Het onderhoud van het gebit en de drink- en eetgewoonten spelen een belangrijke rol voor de duur van het resultaat.

 

Factoren die een negatief resultaat hebben op de witheid van het gebit zijn:

 

• Eten met veel kleurstoffen zoals kerrie, ketjap etc

• Koffie

• Thee

• Rode wijn

• Roken

 

5.Mag ik na de behandeling gelijk eten en drinken?

Wij adviseren om de eerste 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen.

 

6. Is deze behandeling voor iedereen geschikt?

Bijna iedereen die graag wittere tanden wil hebben kan deze behandeling ondergaan met name diegenen die een zeer sterke aanslag van voedsel en/of nicotine hebben. Heeft u een beginnend gaatje, composietvullingen, kronen of brugwerk in het front? Dan is het verstandig om uw gebit eerst te laten controleren.

 

7. Wat is de minimum leeftijd?

De minimum leeftijd om te bleken is 16 jaar.

 

8. Wat als ik een brug of kronen heb?

De originele kleur van de brug of kroon verandert met een behandeling niet mee. De behandeling zorgt er wel voor dat vlekken van uw brug of kronen succesvol worden verwijderd.

 

9.Hoe lang duurt een behandeling?

1 behandeling duurt circa 20-25 minuten. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn om meer dan 1 behandeling te doen. In de meeste gevallen geven 3 opeenvolgende behandelingen van 20 minuten een optimaal resultaat.

 

10. Hoe houd ik mijn tanden wit?

We raden u het volgende aan om uw tanden wit te houden:

 

• Poets uw tanden minstens 1 x per dag met de tandpasta.

• Flos dagelijks.

• Bezoek uw tandarts en de mondhygiëniste regelmatig (advies: iedere 6 maanden).

 

 

11. Kan ik gevoelige tanden krijgen?

Nee, omdat geen peroxide wordt gebruikt, krijgt u geen gevoelige tanden.

 

12. Krijg ik een Gerard Joling lach na het bleken?

Dat hangt ervan af. Als u van uzelf een Gerard Joling lach heeft, zal deze na het bleken tevoorschijn komen. Bij peroxidevrij bleken krijgt u uw natuurlijk tandkleur terug. Voor de meeste mensen zal gelden dat dit geen Gerard Joling lach is. Gerard Joling zelf heeft zijn witte lach trouwens te danken aan facings.

 

 

Uw gezicht zal er met uw schitterende witte tanden weer jong, gezond en fris uitzien!

Wilt u vandaag of morgen al witte tanden? Maak dan snel een afspraak .

TANDEN BLEKEN

Wees zuinig op uw tanden!

 

Tanden bleken is in de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een geaccepteerde cosmetische ingreep, een echte hype is het sinds de laatste paar jaar.

Het bleken van tanden gebeurde niet overal op een veilige en professionele wijze.

Daarom zijn er sinds 2012 regels ingesteld voor bleekmethodes die gebruikt mogen worden binnen Europa.

 

Er bestaan 2 soorten tandenbleek behandelingen:

 

- Een behandeling met waterstofperoxide in een tandartspraktijk;

- Een peroxidevrije behandeling bij een schoonheidssalon, beautysalon, mondhygienste of bleekpraktijk.

 

Sinds 2012 mogen alleen tandartsen bleken met waterstofperoxide. Het gehalte aan peroxide in de bleekgel bij de tandarts is maximaal 6% zijn. Deze regels gelden voor alle landen van de gehele Europese Unie. De reden van deze veranderde regelgeving is het grote aantal klachten als gevolg van behandelingen met waterstof peroxide. Denk hierbij aan gevoelige tanden en pijnlijk tandvlees.

 

Bij Amazing Lashes and more wordt er gewerkt met de non-peroxide methode, hiermee voldoen wij ruimschoots aan de Europese richtlijnen en wetgeving.

Hierdoor wordt de veiligheid van uw gebit gewaarborgd.

 

 

 

Tanden Bleken met Waterstofperoxide

 

Voor 1 November 2012 mocht door tandartsen en schoonheidssalons gebleekt worden met maximaal 35% waterstofperoxide. Omdat tandartsen de concentratie peroxide in hun bleekgel moesten terugbrengen met meer dan 80% (van 35% naar 6%!), is de effectiviteit van een bleeksessie bij tandarts sterk afgenomen. Daarom stappen ook steeds meer tandartsen over op bleken met een peroxidevrije bleekgel.

Bij het bleken van tanden met waterstof peroxide doordringt de peroxide het tandglazuur en tandbeen. De waterstof peroxide gaat een chemische reactive aan met de verkleuringen in de tand en bij dat proces ontstaat water en kooldioxide. Tandvlees dat in contact komt met waterstofperoxide kan geïrriteerd raken. Daarom moet bij de behandeling het tandvlees beschermd worden om irritatie te voorkomen. Na de behandeling kunnen de tanden pijnlijk aanvoelen bij het eten en drinken (zowel van koude als warme dranken/gerechten). Dit komt omdat, door het gebruik van waterstofperoxide, het glazuur poreus wordt en het mineraalgehalte in de mond afneemt.

 

 

Tanden Bleken zonder Waterstofperoxide

 

In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. De meeste peroxidevrije bleekgels die gebruikt worden door bleekpraktijken en schoonheidssalons bevatten een lage concentratie Sodium Perborate of anders Sodium Bicarbonaat. Het maakt de tanden wit en het is daarnaast goedkoper en veiliger dan waterstofperoxide.

 

Voor en nadelen:

 

De voordelen van tanden bleken met een peroxidevrije tandenbleek gel zijn:

Verwijdert effectief hardnekkige tandverkleuringen

Snel resultaat (binnen 20-25 minuten)

Geen bijwerkingen, dus ook geschikt voor gevoelige tanden

Goedkoper dan een behandeling met waterstof peroxide bij een tandarts

 

Het nadeel van bleken met een peroxidevrije bleekgel is de snellere terugloop van het resultaat ten opzichte van bleken met peroxide.

Vooral de consumptie van kleurstofhoudende voedingsmiddelen (koffie, rode wijn, tabak, etc…) heeft invloed op de terugloop van het resultaat na het bleken. Mensen met een ongunstig consumptiepatroon kunnen de terugloop van het resultaat na het bleken vertragen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een witmakende tandpasta (V-White) en/of poeder (N0.1 Teeth Whitening Powder).

 

WHAT PEOPLE SAY

 

 

Openingstijden

 

Maandag 9.00 tot 14.30

Dinsdag 9.00 tot 14.30

Woensdag gesloten

Donderdag 9.00 tot 16.30

Vrijdag 9.00 tot 12.00

Zaterdag gesloten

Zondag gesloten

Contact

 

Grevelingenhof 36

2987 EB Ridderkerk

 

Tel: 06-36315352

Email: info@amazinglashesandhair.nl

Bent u verhinderd? Dat kan natuurlijk altijd voorkomen. Als u mij dat 24 uur van te voren laat weten, dan annuleer ik kosteloos uw afspraak. Voor afspraken die niet worden nagekomen of niet tijdig worden geannuleerd, breng ik 100% van de door u gekozen behandeling in rekening. Ik hoop hiervoor op uw begrip

Copyright Amazing Lashes and more, alle rechten voorbehouden